Product Owner Innovatie bij een toonaangevend bedrijf in de energietransitie in Arnhem.

Samenvatting

Voor een toonaangevende organisatie in de energietransitie zoeken wij een ervaren Product Owner Innovatie voor een zzp-opdracht. Deze organisatie is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en beheren van een groot deel van het Nederlandse energienetwerk. In deze rol ontwikkel je nieuwe zakelijke klantproducten, zoals flexibele energiecontracten en energiemanagementsystemen, en innovatieve tariefsystemen die inspelen op alternatieve transportrechten, zoals invoedtarieven en capaciteitsbeperkende contracten. Je werkt nauw samen met klanten om hun behoeften te begrijpen en vertaalt deze naar praktische, werkbare oplossingen. Daarnaast zorg je ervoor dat er binnen de organisatie draagvlak is voor deze nieuwe producten en innovaties, zodat ze succesvol kunnen worden geïmplementeerd. De opdracht is voor 40 uur per week, met aanwezigheid in Arnhem op maandag en donderdag.

Functieomschrijving

Wat ga je doen:

  • Ontwikkelen van zakelijke klantproducten: Je creëert flexibele energiecontracten en energiemanagementsystemen voor zakelijke klanten, die hen helpen hun energieverbruik te optimaliseren en kosten te besparen.

  • Ontwikkelen van innovatieve tariefsystemen: Je ontwikkelt nieuwe tariefmodellen zoals invoedtarieven, die gebaseerd zijn op de impact van klanten op het elektriciteitsnet, en capaciteitsbeperkende contracten, die lagere kosten bieden in ruil voor beperkte netcapaciteit.

  • Klantbetrokkenheid: Je betrekt zakelijke klanten actief bij het ontwikkelingsproces om hun behoeften en wensen te vertalen naar werkbare en strategisch passende oplossingen.

  • Conceptvertaling: Je zet ideeën om in concrete, gevalideerde producten die aansluiten bij de strategische doelen van de organisatie.

  • Draagvlak creëren: Je zorgt ervoor dat de organisatie de nieuwe producten en innovaties begrijpt en ondersteunt, zodat ze succesvol geïmplementeerd kunnen worden.

  • Samenwerking: Je werkt samen met multidisciplinaire teams, bestaande uit collega's, marktpartijen en onderzoeksinstellingen, binnen een innovatie-ecosysteem.

  • Portfolio management: Je leidt het strategisch product portfolio management voor nieuwe klantgerichte initiatieven.

  • Agile werkwijzen: Je past Agile methodieken toe om de ontwikkelingsprocessen efficiënt en flexibel te houden.

  • Obstakels oplossen: Je identificeert en lost problemen op tijdens de concept- en ontwerpfase om een soepele doorloop van innovaties te waarborgen.

  • Communicatie en rapportage: Je communiceert en rapporteert aan verschillende stakeholders op diverse niveaus binnen en buiten de organisatie.

Functie-eisen

  • Afgeronde HBO- of WO-opleiding, bij voorkeur in een richting zoals Bedrijfskunde, Marketing, Innovatiemanagement, of een vergelijkbare klantgerichte studie.
  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in klantconcept- en propositieontwikkeling.
  • Ervaring als Product Owner in een Agile werkomgeving.
  • Ervaring met strategisch product portfolio management.
  • Ervaring in het ontwikkelen van zakelijke klantproducten en innovatieve tariefsystemen is een pré.

Bedrijfscultuur

Je gaat aan de slag bij een belangrijke speler in de Nederlandse energietransitie, verantwoordelijk voor het ontwikkelen en beheren van een groot deel van het energienetwerk. De organisatie heeft meer dan 8.000 medewerkers en richt zich op het klaarmaken van het energienet voor de toekomst. De bedrijfscultuur is innovatief, samenwerkingsgericht en klantgedreven, met een sterke focus op het realiseren van concrete resultaten die bijdragen aan een duurzame energievoorziening.

Locatie

Arnhem

Publish date

20.08.2024

Contactpersoon

R Schippers

© Copyright 2024 Clarox, All rights reserved.