Afdelingsleider Intensive Care en Brandwondencentrum

Samenvatting

In deze rol speel je een cruciale rol in een toonaangevend ziekenhuis dat gespecialiseerd is in brandwondenzorg op topklinisch academisch niveau. Als afdelingsleider van de Intensive Care en het Brandwondencentrum leid je een team van zorgprofessionals in een innovatieve en ondersteunende werkomgeving. Je ontwikkelt strategische doelen, beheert de financiën van de afdeling en waarborgt dat zorgprocessen voldoen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen. Daarnaast stimuleer je zorgprojecten, neem je deel aan onderzoekssamenwerkingen en bouw je relaties op in landelijke en internationale netwerken om je inzichten te delen.

Functieomschrijving

  • Leidinggeven: Coördineer en leid de dagelijkse operaties van de Intensive Care en het Brandwondencentrum, waarbij je een team van zorgprofessionals en twee teamleiders aanstuurt.

  • Strategische Ontwikkeling: Ontwikkel en implementeer de visie en strategie van de afdeling, gericht op innovatie en kwaliteitsverbetering.

  • Kwaliteits- en Veiligheidsnormen: Zorg ervoor dat alle zorgprocessen voldoen aan de hoogste normen en werk aan verbetering.

  • Financieel Beheer: Stel het jaarplan en de begroting van de afdeling op en beheer deze.

  • Innovatie en Onderzoek: Stimuleer zorgprojecten en neem deel aan samenwerkingen met andere brandwondencentra.

  • Netwerken: Bouw en onderhoud relaties binnen netwerken en vertegenwoordig de afdeling.

  • Teamontwikkeling: Creëer een werkomgeving gericht op groei en ontwikkeling van het team door coaching en opleiding.

Functie-eisen

  • Opleiding:
    Een afgeronde opleiding tot verpleegkundige op HBO-niveau, bij voorkeur aangevuld met een managementopleiding zoals een Master in Health Care Management (MHM) of een vergelijkbare opleiding in zorgmanagement.

  • Ervaring:
    Minimaal 3 tot 5 jaar leidinggevende ervaring binnen een ziekenhuisomgeving, bij voorkeur op een Intensive Care-afdeling of in een brandwondencentrum.

  • Communicatieve Vaardigheden:
    Uitstekende communicatieve vaardigheden met het vermogen om effectief samen te werken en te netwerken binnen en buiten de organisatie.

  • Strategisch en Financieel Inzicht:
    Ervaring met het ontwikkelen en implementeren van strategische plannen, inclusief het opstellen en beheren van financiële begrotingen en jaarplannen.

Bedrijfscultuur

Je komt terecht in een hechte organisatie met korte lijnen die een veilige en vertrouwde werkomgeving biedt. Persoonlijk leiderschap en eigen verantwoordelijkheid staan centraal. Het ziekenhuis is trots op zijn topklinische zorg en innovatief karakter en zoekt een leider die met visie, enthousiasme en humor een teamgevoel kan creëren en de organisatie extern vertegenwoordigt.

Locatie

Beverwijk

Publish date

12.08.2024

Contactpersoon

R Schippers

© Copyright 2024 Clarox, All rights reserved.